Jaunās medicīnas koncepcija. Ja uzturs ir pareizs, tad zāles nav vajadzīgas, bet, ja ēdat nepareizi, tad zāles jums nepalīdzēs.

Mūsdienu akadēmiskā medicīna bāzējas uz diviem pamatpostulātiem: racionāli sabalansētais vai, vienkārši runājot, jauktais uzturs un – alopātiskās (ķīmisko preparātu) medicīnas teorija. Abas šīs teorijas radušās 20. gadsimtā – visparadoksālākajā laikā cilvēces vēsturē. Nav šaubu, ka, neskatoties uz progresu fiziskās pasaules izzināšanā un augsto tehnoloģiju izstrādāšanu, šis gadsimts bija diezgan noraidošs pret humānisma idejām un pasaules uzskatu vienotību. Tieši šajā laikā tika radīts visspēcīgākais nāvējošais ierocis – atombumba.

Taču ne mazāk bīstamas ir divas vispārpieņemtas zinātniskās tēzes:

  • cilvēks drīkst ēst visu, ko grib un kā grib (galvenais, lai organisms saņemtu nepieciešamās olbaltumvielas, taukus, ogļhidrātus, vitamīnus, makro- un mikroelementus), un ēdienam uzdzert ko un kad grib (kas praktiski pārvērš dzīvi par nemitīgu „kaut ko iekost”;
  • jebkuras saslimšanas (vai tā ir temperatūra, vispārējs vājums, kuņģa-zarnu trakta diskomforts utt.) gadījumā var atrast vieglu problēmas risinājumu – vai nu aptiekā, vai ar ķirurga palīdzību.

Šo „apkalpošanu” uzņēmās medicīna, atbrīvojot aizņemto cilvēku no liekām raizēm par personisko veselību.

No šīs pozīcijas skatoties uz mūsdienu civilizāciju, redzams, ka cilvēki ir skrējienā starp lielveikaliem, iegādājoties produktus, kuri provocē visdažādāko slimību attīstību, un aptiekām – vajadzīgo medikamentu meklējumos. Turklāt gan kaitīgie produkti, gan teju nāvējošās zāles iepakoti tik skaisti, ka tos ļoti grūti salīdzināt ar atombumbu vai kādu citu nāvējošu ieroci…

Gan mediķiem, gan pacientiem ir jāapzinās, ka vairumā gadījumu veselības problēmas var atrisināt uztura korekcija apvienojumā ar viegliem homeopātiskiem līdzekļiem. Ja mainīsim uztura koncepciju, atkritīs vajadzība pēc vairāk nekā puses antibiotiku, sāpju remdējošo, hormonālo un temperatūru pazeminošo preparātu. Zinātnieku un mediķu pētījumi liecina par to, ka tradicionālie uzskati par cilvēka uzturu ir gan kļūdaini, gan arī viens no galvenajiem slimību iemesliem.

 

Sirds-asinsvadu sistēmas slimību patiesie cēloņi

Kardioķirurgs doktors Duaits Landells ir pārliecināts, ka sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanas reālais iemesls nav holesterīns un trekns ēdiens, kā ilgu laiku uzskatīja vairums viņa kolēģu. Pētījumos Landells pierādīja, ka sirds-asinsvadu slimības rodas no artēriju sieniņu hroniska iekaisuma. Ja šī iekaisuma nav, holesterīns asinsvados neuzkrājas un var brīvi pa tiem cirkulēt. Doktors D. Landells raksta: „Mums, ārstiem ar nopietnām zināšanām un iespaidīgu autoritāti, ļoti bieži piemīt pārāk augsts pašnovērtējums, kas neļauj atzīt, ka mums nav taisnība. Tur arī viss slēpjas! Es atklāti atzīstu, ka man nav bijusi taisnība. Kā kardioķirurgs ar 25 gadu pieredzi, kurš veicis vairāk nekā 5000 sirds operāciju, šodien mēģināšu labot kļūdu saistībā ar kādu medicīnisku un zinātnisku faktu. Daudzus gadus es ieguvu zināšanas kopā ar citiem izciliem ārstiem, kuri šodien „veido” medicīnu. Publicējot rakstus zinātniskajā literatūrā, pastāvīgi apmeklējot izglītojošus seminārus, mēs visu laiku apgalvojām, ka sirds slimības ir tikai paaugstināta holesterīna līmeņa rezultāts. Vienīgā pieņemamā terapija bija zāles holesterīna līmeņa pazemināšanai un diētas, kuras stingri ierobežo tauku lietošanu. Mēs bijām pārliecināti, ka jāsamazina holesterīna līmenis un tā iespējams novērst sirds slimības! Novirzes no šīm rekomendācijām uzskatījām par zaimiem vai ārsta nolaidības rezultātu.”

 

Nekas no tā nestrādā!

Doktors D. Landells turpina: „Neviena no šīm rekomendācijām šodien vairs nav ne zinātniski, ne morāli pamatota. Pirms dažiem gadiem tika veikts atklājums: sirds un asinsvadu saslimšanu reālais iemesls ir artēriju sieniņu iekaisums. Pamazām šis atklājums mainīja koncepciju cīņai ar sirds, asinsvadu un citām hroniskām slimībām. No laika gala pielietotās dietoloģiskās rekomendācijas palīdzēja izplatīties aptaukošanās un diabēta epidēmijai, kuras sekas pārspēj mirstību no mēra. Neskatoties uz to, ka 25% iedzīvotāju lieto dārgus ķīmiskus preparātus, neskatoties uz to, ka uzturā tika samazināts tauku daudzums, to cilvēku skaits, kuri šogad mirs no sirds un asinsvadu saslimšanām, ir augstāks nekā jebkad iepriekš. Vienkāršāk runājot, ja organismā nav iekaisuma, holesterīns nevar uzkrāties asinsvadu sieniņās un novest līdz sirds slimībām un insultiem. Tikai iekaisums izsauc holesterīna nogulsnes. Iekaisums nav nekas īpašs, tā ir dabiska organisma aizsargreakcija uz ārējiem „ienaidniekiem”, tādiem kā baktērijas, toksīni vai vīrusi. Iekaisuma cikls ideāli aizsargā organismu no šiem bakteriāliem un vīrusu „iebrucējiem”. Un tomēr – ja hroniski pakļaujam savu organismu toksīnu ietekmei vai lietojam produktus, kuru pārstrādei tas nav gatavs, rodas stāvoklis, ko dēvē par hronisko iekaisumu. Hronisks iekaisums ir tikpat kaitīgs, cik dziedinošs ir akūts iekaisums. Cilvēki ievēro ārstu rekomendēto diētu ar zemu tauku saturu un augstu polinepiesātināto tauku un ogļhidrātu saturu un neaizdomājas, ka līdz ar to daudzkārtīgi traumē savus asinsvadus. Šīs atkārtojošās traumas provocē hronisku iekaisumu, kas savukārt rada sirds slimības, insultu, diabētu un aptaukošanās problēmas.

Tātad asinsvadu traumas un iekaisumus izsauc diēta ar zemu tauku saturu. Kādi tad ir hroniska iekaisuma pamatiemesli? Produktu ar augstu vienkāršo ogļhidrātu (cukurs, milti un visi tos saturoši produkti) saturu pārmērīga lietošana, kā arī pārmērīga augu eļļu omega–6 (sojas, kukurūzas, saulespuķu) lietošana. Kas notiks, ja kādu laiku ar asu suku berzē mīkstu ādu, kamēr tā kļūst pavisam sarkana, līdz pat asins izplūdumiem? Iedomāsimies, ka darām to vairākas reizes dienā, katru dienu, 5 gadus! Ja varētu pārciest šīs sāpes, rastos asins izplūdums, traumētās zonas tūska, un ar katru reizi trauma kļūtu arvien smagāka. Šis ir labs veids, kā vizualizēt iekaisuma procesu, kurš, iespējams, pašlaik noris jūsu organismā! Neatkarīgi no tā, kur iekaisuma process noris – ārpusē vai iekšpusē – tas norit vienādi. Slimā artērija izskatās tā, it kā kāds ar birsti nepārtraukti rīvētu artēriju sieniņas. Katru dienu vairākas reizes ēdam produktus, kuri izsauc nelielas traumas, kas pēc tam pārvēršas nopietnākās, un rezultātā organisms spiests pastāvīgi reaģēt ar iekaisumu. Kad baudām smalkmaizītes izsmalcināto garšu, organisms reaģē ar trauksmi, it kā būtu ieradies svešzemju iekarotājs un pieteicis karu. Produkti ar paaugstinātu cukura un vienkāršo ogļhidrātu daudzumu, kā arī produkti, kas apstrādāti ar omega–6 taukvielām ilgstošai produkta glabāšanai, bija pamatā diētai 60 gadu garumā. Šie produkti visus lēni indēja.

Kādā veidā smalkmaizīte var izsaukt iekaisumu, kas padara mūs slimus? Kad lietojam vienkāršos ogļhidrātus, piemēram, cukuru, tā līmenis asinīs ceļas, tiek izstrādāts aizvien vairāk insulīna un glikoze pārvēršas taukos. Kāds tam sakars ar iekaisumu? Cukura līmenim asinīs piemīt ļoti šaurs diapazons. Cukura papildu molekulas piestiprinās pie dažādām olbaltumvielām, kuras savukārt sabojā asins vadu sieniņas. Šie atkārtotie bojājumi izsauc iekaisumu. Ja dažas reizes dienā paaugstinām cukura līmeni asinīs darām to katru dienu, rodas tāds pats efekts, kā no smilšpapīra berzēšanas gar trauslajām asinsvadu sieniņām.” Doktors D. Landells apgalvo, ka visiem viņa operētajiem pacientiem raksturīgs viens un tas pats – artēriju iekaisums.

Bet atgriezīsimies pie smalkmaizītes! Šis, pēc izskata nevainīgais našķis satur ne tikai cukuru: bulciņa tiek cepta, izmantojot vienu no daudzām omega–6 eļļām, piemēram, sojas eļļa. Čipšus un frī kartupeļus mērcē sojas vai saulespuķu eļļā; glabāšanas termiņa palielināšanas nolūkos produkti tiek gatavoti, izmantojot omega–6 taukvielas. Neskatoties uz to, ka omega–6 ir svarīga nozīme organismā – tās ir daļa no ikvienas šūnas membrānas, kas kontrolē visu, kas ienāk un iziet no šūnas – tām jābūt pareizā līdzsvarā ar omega–3. Ja šis pārsvars ir omega–6 pusē, šūnas membrāna rada ķīmiskas vielas – citokīnus, kuri tad arī izsauc iekaisumu. Liekais svars, kuru iegūstam, ēdot šos produktus, rada pārslogotas tauku šūnas. Tās izdala lielu daudzumu pirmsiekaisuma ķīmisko vielu, un vēl palielina ļaunumu, ko radījis augstais cukura līmenis asinīs. Process, sācies ar smalkmaizīti, ar laiku pārvēršas aplī bez izejas, tas provocē sirds slimības, augstu asinsspiedienu, diabētu un, visbeidzot, Alcheimera slimību. Bet – iekaisuma process saglabājas… Jo vairāk lietojam gatavus un apstrādātus pārtikas produktus, jo vairāk, no dienas dienā, pa mazumiņam, provocējam iekaisumu.

Organisms nevar pārstrādāt ar cukuru piesātinātus un eļļā, kas bagāta ar omega–6, gatavotus produktus, jo nav tam radīts un piemērots. Ir tikai viens veids, kā likvidēt iekaisumu, un tas ir – lietot produktus to dabīgajā veidā. Lai uzaudzētu muskuļu masu, jāēd vairāk olbaltumvielu, izvēloties saliktos ogļhidrātus, piemēram, krāsainos augļus un dārzeņus. Jāsamazina vai vispār jāizslēdz no ēdienkartes omega–6 taukvielas saturoša pārtika (kukurūzas, sojas, saulespuķu eļļas un apstrādāti produkti, kas gatavoti glabāšanai). Viena ēdamkarote kukurūzas eļļas satur 7280 mg omega–6; soja satur 6940 mg omega–6. To vietā var lietot olīveļļu vai sviestu. Dzīvnieku tauki satur mazāk par 20% omega–6, un ir pavisam niecīga iespēja, ka tie izsauks iekaisumu. Dr. Landellam ir nopietni argumenti: „Aizmirstiet „zinātni”, kuru jums dzina galvā desmitiem gadu. Zinātne, kura apgalvo, ka piesātinātās taukvielas pašas par sevi izsauc sirds slimības, vispār nav zinātne. Zinātne, kura apgalvo, ka piesātinātie tauki paaugstina holesterīna līmeni asinīs, tāpat ir ļoti vāja. Tagad ir zināms, ka holesterīns nav iemesls sirds un asins vadu saslimšanām un bažas attiecībā uz piesātinātiem taukiem ir vēl absurdākas. Holesterīna teorija iesaka lietot attaukotu barību, produktus ar zemu tauku saturu, kas, savukārt, noveda līdz tādu produktu radīšanai, kuri šodien izsauc iekaisuma epidēmiju. Medicīna briesmīgi kļūdījās, ieteicot cilvēkiem atteikties no piesātinātām taukvielām un to vietā lietot produktus ar augstu omega-6 taukvielu saturu. Tagad esam saskārušies ar arteriālā iekaisuma epidēmiju, kas novedusi pie sirds saslimšanām un citu kluso slepkavu rašanās. Tāpēc vislabāk ir izvēlēties dabiskus produktus, kurus izmantoja mūsu vecmāmiņas. Izslēdzot „iekaisuma” produktus un gūstot nepieciešamās barības vielas no svaigiem, neapstrādātiem pārtikas produktiem, mēs sākam cīņu ar ļaunumu, kuru ilgus gadus tipiskā diēta nodarīja artērijām un visam organismam.”

 

Uztura koncepcijas maiņa

Mediķiem un zinātniekiem visā pasaulē ir jāstrādā pie pilnīgi jaunas uztura paradigmas radīšanas. Nedrīkst pieļaut, lai simtiem „banānu”, „balerīnu”, „gurnu slaiduma” u. c. diētu piepildītu pasauli un katrs pēc savas attīstības līmeņa varētu sev kādu piemeklēt. Sabiedrībā jāpropagandē pareiza uztura zināšanas, tās jāpasniedz skolā kā svarīga zinība daļa un jāiekļauj higiēnas atjaunotā kursā kā pamats visai medicīniskajai izglītībai. Sena austrumu gudrība vēsta: „Ja uzturs ir pareizs, tad zāles nav vajadzīgas, bet, ja ēdat nepareizi, tad zāles jums nepalīdzēs”. Pasaules valstu politikas līmenī jāpieņem starptautiski dokumenti par ģenētiski modificēto produktu aizliegumu vai ierobežotu ievešanu un realizāciju, par ierobežotu rafinēto produktu realizāciju iedzīvotājiem utt. Tieši tādu produktu lietošana (rafinēto tauku un ogļhidrātu) ir galvenais iemesls neinfekcijas slimību epidēmijai un saslimšanai ar aptaukošanos. Medicīnas zinātnei jāsper revolucionārs solis, lai reāli samazinātu saslimšanu un mirstību.

 

Jaunā pasaules uztvere

Zināms, ka mūsdienu akadēmiskā medicīna pamatojas uz materiālistisko pasaules uztveri: cilvēku apskata kā miesisku organizāciju ar laicīgu eksistenci, bet psihi un sociālo dzīvi – kā ķermeņa funkcijas, neiroķīmisko procesu izpausmes ķermenī. Tāds bija galvenais zinātnisko meklējumu virziens pēdējos 3–4 gadsimtus. Diskrētās pasaules redzējuma laiks cilvēcei beidzies, nepieciešams atkal nonākt līdz vienotai pasaules, kā arī cilvēka uztverei. Notiek zināšanu jomu tuvināšanās, veidojas kopīgas disciplīnas un, galvenais, bezdibeņa pārvarēšana starp zinātni un reliģiju ar kopīgu viedokli par cilvēku kā trīsvienīgu būtni: ķermenis – dvēsele – gars. Gadsimtiem krātās zināšanas liecina, ka viss cilvēkā ir vienots, savstarpēji atkarīgs un mijiedarbīgs. Mēs nekādi nespējam sadalīt cilvēku un noteikt, kur ir ķermenis, kur dvēsele un gars, jo ikviena šūniņa ir dvēseles un gara smalko struktūru ieskauta. Šodienas mediķiem jāuztver cilvēks kā vienota sistēma zināšanu sintēzē, kur cilvēka lauku forma (dvēsele un gars) pārklājas ar fizisko ķermeni, kur kosmisko lauku enerģijas caur čakru sistēmu ieplūst iekšējās sekrēcijas dziedzeros, kuros enerģija „pārvēršas” vielā – hormonos, notiek enerģijas un matērijas mijiedarbība – mūsu apziņas atklāsmes vieta.

Pirmais uzdevums, kas jāatrisina medicīnas zinātnei, ir no jauna sintezēt visas zināšanas par cilvēku kā trīsvienīgu būtni. Medicīnai jānoiet tas pats ceļš, kādu gāja fizika lietu dabas izzināšanā: no Ņūtona fizikas (mehānikas) līdz Einšteina fizikai (lauku un varbūtības teorijai). Bez izmaiņām pasaules uztverē būs neiespējami atrisināt medicīnas uzdevumus, tai skaitā vēža un AIDS problēmu, tāpat kā fizika nenonāktu līdz šodienas sasniegumiem, ja paliktu cieto ķermeņu – Ņūtona fizikas līmenī. Tīri praktiski šo uzdevumu var atrisināt, ja līdzās zināšanām anatomijā, fizioloģijā un higiēnā pievieno tās zināšanas, kuras cilvēcei bija pirms 3–5 tūkstošgadēm par smalkajiem ķermeņiem – zināšanas par cilvēka dvēseli un garu, kā arī ezoteriskās zināšanas par cilvēka anatomisko un funkcionālo struktūru garīgo nozīmi. Šīs zināšanas ir tās zinātnes joma, kuru šodien sauc par bioenerģētiku. Tādai sintēzei nav jābūt mehāniskai, bet radošai un tikpat harmoniskai kā ķermeņa, dvēseles un gara mijiedarbība pašā Cilvēkā. Nepieciešams veikt visu zināšanu par Cilvēku sintēzi – ne tikai to, ko pēdējos gadsimtos krājusi medicīna, bet atskatīties atpakaļ: tās ir bioenerģētikas zināšanas, ājurvēdas un ķīniešu medicīna, ezoteriskās zinātnes avoti. Īstenot pārmaiņas medicīniskajā pasaules uztverē ir mūsdienu zinātnieka cienīgs darbs. Lai izdodas!

 

Žurnāla Taka 2014.gada arhīvs, sagatavoja: Sandra Balode, bioenergoterapeite

Jums var arī patīk